perjantai 8. huhtikuuta 2011

Ravintoarvoja

En ole mikään innokas kokki, joten ruoan tulisi olla valmistettavissa vähällä vaivalla. Ja kun tulee noita ravintoarvoja tarkkailtua, niin kätevintä on pitää ruokarunko melko muuttumattomana.

Eli päivittäisen muonan perustana ovat soijatuotteet ja linssit. Soijarouhetta- tai paloja n. 200g ja lissejä saman verran. Soijahommeleissa proteiinia on yli 50%, linsseissä (vihreissä) tuollainen kolmisenkymmentä. Noista siis kertyy pauttiarallaa 160g päivässä.

Valmistaminen on yksinkertaista: aineet kattilaan, joukkoon liemikuutio ja mausteita + päivän lihaa 200-300g, pata tulille ja tunnin päästä valmis. Siitä sitten lämmitellään päivän mittaan annokset.

Päivän liha on vapaavalintainen, rasvojakaan ei tarvitse paljoa ihmetellä koska  perusrunko ei sisällä niitä yhtään. Lisäksi vielä proteiinijauhoja päivästä riippuen, enempi silloin kun on treenia. Päälle hedelmiä jos muistaa ostaa.

Kaloreita pitäisi saada kerättyä reilusti yli 2000 päivässä minkä tällä systeemillä pyrin toteuttamaan extralihoilla- ja jauhoilla. Tossa perusrungossahan niitä on n. 1500 ja koska ne on täyttävää, joutuu niiden ylikaloreiden hankkimiseen keskittymään. 

Olen tähän ruokavalioon jo tottunut, joten ei se kovasti töki. Ruskea soijarouhe on vähän haastava, se nääs maistuu aika pahalta vaikka mitä tekisi. Sopii parhaiten voimakkaasti maustettuihin keittoihin, joita siis laihiksella harrastin. Soijapalat ovat pikkuisen kumisia mutta muuten neutraalin makuisia.

Pitää nyt vahtia tota painon kehittymistä ja erityisesti rasvan määrää. Nyt on taas kolmatta päivää aamupaino  tasan 87,4 - joku aika sitten oli jakso, jolloin ap oli neljä päivää peräkkäin 86,8. Aloin jo vähän epäilemään, josko mun vaaka jotenkin temppuilee mutta ilmeisesti ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti