tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kitinää tikuista

Kuten suurin osa piiputtelijoista, minäkin sytytän pesällisen mieluiten tulitikulla. Harrastukseni myötä olen siis nykyisin tulitikkujen suurkäyttäjä ja niiden laadulla on alkanut olla merkitystä. En aiemmin asiaan ollut huomiota kiinnittänyt mutta siinä vaiheessa, kun huomaa tikkujen rikkipään olevan onnettoman pieni ja raapaisupinnan puolen askin jälkeen loppuun käytetty, niin rupeaa vituttamaan.

Jälleen kerran havaitsin, että Lidl on ns. perustarvikkeissa laadukkaampi. S-ja K-marketit myyvät punteittain maisemakuvalla varustettuja tikkuja, joiden valmistaja on Hansa Candle - niminen yritys ja nämä siis ovat niitä, jotka ovat arseesta. Lidlissä merkkinä on jokin niiden oma, kannessa tähtilippu ja tavara merkittävästi parempaa.

Kun näitä paketteja tässä sitten räknäsin, niin näköjään Lidlin versiossa on muutama tikku vähemmän (38 v. 45), mutta se ei paljoa purista, kun toimivuus on kuitenkin tässä se pääseikka. Hintaa en tarkkaan muista, mutta se on joka tapauksessa niin marginaalinen, että laadukkuus ratkaisee.

Laatu ja hinta tuntuvat muissakin Lidlin tuotteissa olevan merkittävästi enemmän kohdallaan kuin näissä "kotimaisissa", melko lailla riippumatta siitä mitä ostaa. Minulla on lähikauppoina yksi Alepa, joka on onneton ja kallis sekä K-Market, joka on valikoimaltaan vähän parempi mutta vielä kalliimpi. Onneksi tuonne Kampin Lidliin ei tarvitse talsia kuin kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti