tiistai 5. huhtikuuta 2011

Savuja

Muutama review:

Peterson, University Flake
Ensimmäinen "oikea" tupakkani, tahtoo sanoa sitä, että se myytiin peltirasiassa. Olin maissipiipustani vedellyt kioskikamaa ja melkein jo luovutin piippualan, olivat ne sen verran mitäänsanomattomia. Mutta tämä olikin jotain ihan muuta. Merkittävästi vahvempi, pienellä flavorilla ja hyvin voimakas nikotiiniltaan ja maultaan. Olin myyty. Ostaisin ehkä uudelleen, jollei muita lajiaan paremmin edustavia ole saatavilla.

Rattray's, Red Rapparee
Sen verta aloittelija olin, että tämä oli aluksi vähän turhan eksoottista. Kaveri kutsui sitä "Itämaiseksi rakkaudeksi" ja poikkesihan se paljon verrokeista. Asiaa tutkittuani aloin hahmottaa mitä eroa on maustetulla ja mausteisilla tupakoilla ja alkuvierastuksen jälkeen tykäistyin tähän. Ehkä aavistuksen yksipuoleinen, eli bodya saisi olla enemmän mutta lajissaan paras, johon olen törmännyt.

Holger Danske, Royal Navy Flake
Ostin halvennuksesta Tallinnasta 2011 helmikuussa, 50g 4,6e. Varsin edullinen näin jälkeenpäin ajatellen. Mieto, sitruunainen virginia. Välillä sitrus pukkasi vähän vastaan, mutta kokonaisuutena kelpo ja puhdaspiirteinen aamusavu.

Peterson, Perfect Plug
Ensimmäinen plugini. Vertautuu University Flakeen, voimakas muttei mikään älytön powerhouse. Vähän kun pääsi sinuiksi formaatin kanssa, niin rasia meni sukkelaan.

W.O. Larsen, Shamrock
Vaihdoin tämän Kari50:ltä. Mieto virginia ilman mausteita, mutta puhdaspiirteinen ja miellyttävä. Näköjään miedompikin menee, mikäli on tämän tyyppinen. Oikein kiva ja tasapainoinen.

Peterson, Special Edition 2006
Ostin, koska olin utelias kokeilemaan vähän vanhempaa ja pakkaus oli hieno. Jatkossa ymmärtää, että 100g ämpäriä ei pidä ostaa jollei tiedä, mitä on tekemässä. Tympeän suklainen, mieto tupakka. Olin jo tuomitsemassa hukkainvestoinniksi mutta onneksi Pappa Åberg tarttui vaihtotäkyyn sikaritalon foorumilla.

Ashton, Artisan's Blend
Ilmeisesti enkkublendi, eli mausteinen. Ei niin räiskyvä kuin Red Rapparee, mutta toisaalta voimakkaampi. Parhaita sorttisiaan mitä olen kokeillut.

MacBaren, Plumcake
Mäkkäreitä pilkataan foorumeilla, mutta tämä oli aika kiva. Vähän jäljessä kaikissa kategorioissa, mutta hinta on kohtuullinen ja laatu kelpo. Hyvä ensikokemus, joskin pikkuisen puri kielestä.

Presbyterian Mixture
Tämän sain vaihdossa Pappa Åbergilta. Vaihtotilanne oli ensimmäisiä kokemuksia kokeneemman piiputtelijan kanssa, puoli tuntia turisimme ja hän kärsivällisesti kuunteli aloittelijan näkemyksiä. Ei itse ollut pitänyt tästä, mutta minä osin tykästyin: maanläheinen eikä orientaalit hypelleet silmille. Jäin voiton puolelle selvästi.

MacBaren, HH Syrian Vintage
Innostuin ostamaan tämän, kun ajattelin sen edustavan itämaista räjähtävyyttä. No ei ihan, sanoisin hillitympi kuin odotin, häijy jos olisin niin luonnehtisin tunkkaiseksi. Kovasti tätä on kehuttu, mutta lajissaan tämä jää jälkeen muista.

MacBaren HH Mature Virginia
Tämä aika hyvä. Tummempi ja vivahteikkaampi kuin ns. straightit virginiat, makea ja keskivoimakas. Purkissa kehuvat erikseen, että "no tongue bite", mikä paikkansa pitikin.

W.O. Larssen, Edition 2011
En ollut vielä ymmärtänyt, että nämä editionit tuppaavat olemaan ällömaustettuja. Ei tämä nyt aivan kehno esitys ole, hienostunut ja tasapainoinen, mutta on tuon purkin kanssa tappelemista kun kaveritkaan eivät sille näköjään yhden kokeilun jälkeen hakeudu.

Samuel Gawith, Kendal Cream Flake
Ensimmäinen Samuel, vaihdossa saatu maistiainen. Esanssista valittelivat palstoilla, mutta tämä oli sen verran voimakas muuten, että ei häirinnyt. Vahvuudeltaan Irish Flaken ja Universityn väliltä. Pidin kovasti.

Samuel Gawith, Braken Flake
Sikaritalosta, soitin etukäteen Markulle saatavuudesta ennen vaellusreissua. Oikein hyvä ja voimakas, purkki kului alle viikossa.

Peterson, Irish Flake
Ainoa tupakka, jota olen ostanut useamman purkin. Petersonin tapaan tyylikkäitä flakeja, erittäin voimakas maku ja nikotiini. Minun mieleiseni savu. Oikein oikein hyvä.

Peterson, Irish Whiskey
Kelvoton. Maistuu aprikoosiesanssille. Muuten mieto ja saamaton. Häpeäksi merkille.

 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti